“Der har været en del ballade omkring Microsofts forsøg på at gøre Windows mere touch-venlig ved at introducere det såkaldte Modern UI i Windows 8. Mange blev sure over at Start-knappen forsvandt og at man skulle skifte rundt mellem to forskellige slags skærme for at bruge Windows. Siden har Microsoft forsøgt at imødekomme brugerkravene, men nu laver de for alvor om på tingene.

Start menu i Windows 8 kommer snart

På BUILD-konferencen, der i disse dage finder sted i San Francisco, afslørede Microsoft nemlig en hel del af deres planer for fremtiden. Det, der fik det største bifald, var at start-menuen vender tilbage i en ny og forbedret form.

Microsoft har lappet lidt på tabet af start-knappen i Windows 8 ved at genindføre den, men knappen fører blot én over på den touch-baserede startskærm, som kaldes Modern. Det er den, Windows pr. automatik har startet op i siden Windows 8.

Fede APPs til Windows 8

Uden at sætte dato på, afslørede Microsoft dog, at den gode, gamle startmenu kommer tilbage i en nydesignet form. Det smarte ved den nye startmenu er dog, at den også indeholder fliser fra Modern-skærmen, sådan at der ligger et Windows Phone-agtigt interface ved siden af startmenuen. Dette sker for at bygge bro mellem Modern-skærmen og skrivebordet.

Touch-apps på skrivebordet

Og det er ikke det eneste, Microsoft gør for at bygge bro. Allerede fra på tirsdag kan man hente en ny opdatering, der kæder de to måder at bruge Windows på tættere sammen. Det sker primært nede i taskbar’en, den vandrette stribe i bunden af skærmen.

Dernede er vi vant til at man kan sætte genveje ind på striben til programmer, man har installeret på skrivebordet. Men nu kan du også sætte apps ind, du normalt bruger Modern-skærmen. Det betyder, at der ikke længere er en skarp skillelinje mellem den touch-venlige Modern-skærm og skrivebordet.

Eller sagt på en anden måde: Hvis du installerer noget fra Windows Store direkte på Modern-skærmen, vil du også kunne tilgå den direkte fra skrivebordet – uden at skifte skærm. App’en kan lukkes op, ned og minimeres eller maksimeres, akkurat som du kender det fra et almindeligt Windows-program. Senere vil den også kunne køre i et separat vindue, så du kan have flere apps kørende samtidigt.

Integration den anden vej

Men integrationen går også den anden vej. For eksempel kan du efter tirsdagens opdatering højreklikke på fliserne, når du bruger Modern-skærmen. Så får du en menu op med forskellige muligheder, akkurat som man er vant til på skrivebordet.

Samtidig kan du nu bruge CTRL- og Shift-knapperne til at flytte rundt på flere fliser ad gangen, ligesom du ville gøre det med ikoner eller filer på skrivebordet. Og når du installerer en ny app, er den nu markeret i app-listen, så du kan se den tydeligere.

Windows 8 – Kom godt igang

Microsoft annoncerede også, at Windows i fremtiden bliver gratis på skærme under 9”, altså på mobiler og tablets. Det betyder, at producenterne ikke skal betale ekstra for at putte Windows disse enheder, hvilket kan gøre dem billigere for os at købe.” skriver politiken.dk

Kilde: http://politiken.dk/forbrugogliv/digitalt/forbrugerelektronik/ECE2253156/der-er-store-aendringer-paa-vej-til-windows/