Uden at spørge brugeren om tilladelse udnytter Microsofts nye operativsystem Windows 10 kundes båndbredde til at distribuere apps og opdateringer på internettet

Det er ikke kun fildelingssoftware, der anvender P2P-netværk til hurtigt og nem distribuering af filer. Microsoft melder sig nu på banen med deres nye operativsystem Windows 10.

Indstillinger for Windows Update, fremgår det, at Microsoft anvender brugernes båndbredde til, at installere programmer og opdateringer til Windows 10. Den ellers skjulte fildeling finder sted både mellem computere på det lokale netværk og til andre brugere på internettet.

itm-010815-01

Funktionen er som standard aktiveret. Indstillingerne kan ændres her: Indstillinger> Update og Sikkerhed> Avancerede indstillinger> … Her kan du aktivere og deaktivere funktionen samt vælge om delingen skal ske lokalt eller både lokalt og på internettet.

Vi anbefaler dog at man lade funktionen være aktiveret da den medvirker til, at alle brugere får en langt bedre oplevelse af systemet og hurtigere opdateringer. Det er iøvrigt en funktion som anvendes i store systemer i virksomheder mm.