Brug dit PC tilbehør på din MAC

0
308

Når du skifter fra PC til Mac skal du være opmærksom på kompatibilitet og tilgængelighed af de programmer du har anvendt på din PC. Derudover skal du også være opmærksom på om det tilbehør du har anvendt fungerer med en Mac. I denne guide gennemgår vi alt hvad du bør vide omkring kompatibilitet af software og hardware mellem Mac og PC.

Tastatur

Stort set et hvilket som helst USB tastatur vil fungerer på en Mac. Uanset om det trådløst med dongle eller med bluetooth. Under visse omstændigheder kan det drille lidt ved ren nulstilling MacOS med USB nøgle. Når du anvender et Windows tastatur skal du være opmærksom på at “Windows” knappen vil fungerer som det Mac brugere kender som CMD eller command knappen. Bruger du et Apple tastetur på en Windows computer fungerer det den anden vej rundt.

Mus

Ligesom med tastaturet fungerer stort set alle USB mus til både PC og Mac. (Uagtet om det er med kabel, trådløs dongle eller bluetooth). Højreklik som du normalt ikke har på en Apple mus aktiverer med en Windows mus højreklik menuen i MacOS. Du kan ændre rulle hastigheden under Systemindstillinger i MacOS. En mere avanceret mus kræver med stor sandsynlighed en driver fra producentens hjemmeside.

Harddisk

En Mac kan læse og skrive fra en harddisk der er formatteret i Windows til FAT32. Så længe harddisken er USB eller thunderbolt. Du kan ikke læse en NTFS formatteret harddisk med din Mac.