I 2016 lukkede Google ned for Picasa, for at flytte deres kunder over på en mere fremtidssikret løsning i form af Google Foto. Google meldte også ud at Picasa fortsat vil fungerer, men at der ikke vil komme flere opdateringer til programmet.

Picasa har været foretrukne billedehåndteringsprogram for mange brugere og anvendes fortsat af mange. En del har installeret programmet før det udgik eller har været på udkig i internettets afkroge. Programmet kan nemlig ikke længere hentes fra Googles egne arkiver.

Picasa er et billed organiserings og fremviser program der kan anvendes til redigering af digitale billeder. Derudover findes der en billededelingstjeneste i programmet. Oprindeligt blev Picasa udviklet af firmaet Lifescape (omkring 2002, men købt af Google i 2004, hvorefter det blev tilbudt som freeware. (Kilde: Wikipediea)

Picasa var og er blandt andet populært for sin overskuelighed i struktur og billederedigering og er derfor fortsat foretrukkent hos mange brugere.

Idag bliver man henvist til Google tjenesten Foto hvis man besøger
https://picasa.google.com/.

Vi har gjort Picasa tilgængeligt til Download fra dette link. Vi fraskiver os ethvert ansvar ved download og anvendelsen af programmet som fortsat er Googles ejendom.

Download Google Picasa