Mange benytter sig i dag af Microsofts gratis e-mailtjeneste outlook.com. Tidligere Hotmail og MSN. Her i artiklen finder du lidt information om hændelsen og derefter en handlingsplan for hvad du som bruger bør gøre.

Microsoft har udsendt en meddelelse til sine kunder hvor de gør opmærksom på, at en Microsoft-support-medarbejders adgangsoplysninger til interne systemer er blevet kompromitteret hvorfor man anbefaler, at berørte kunder for god ordens skyld opdaterer koden til deres e-mailkonto.

Under den uautoriserede adgang har gerningsmændene haft adgang til, at se informationer relateret til din e-mailkonto, såsom din e-mailadresse, folder navne, emne på e-mails samt navne og e-mailadresser på dem du kommunikerer med.

Der gøres yderligere opmærksom på, at der ikke har været adgang til at se indhold i e-mails, adgangskoder mv. og, at der ikke er lækket adgangskoder fra deres systemer. For god ordens skyld anbefales det som nævnt alligevel, at du skifter kode på din outlook.com e-mail konto (Microsoft Konto). 

Derudover er der risiko for at berørte du modtager phishing e-mails der forsøger at narre dig til at overlevere din kode. Dette sker typisk igennem et link som er vedhæftet i e-mail teksten og som vil forsøge at efterligne e-mails fra Microsoft og herefter leder dig over på en side der ligner og udgiver sig for at være fra Microsoft, men IKKE er det. 

Hvis du ønsker at skifte din kode bør du manuelt skrive domænenavne i din browser og IKKE klikke på links i e-mails du ikke har tillid til. Det officielle domænenavn til Microsofts e-mailtjeneste er https://outlook.com

Herunder kan du se Microsofts officielle “statement” vedr. Databruddet. 

Microsofts officielle “statement” vedr. Databruddet.

Her på redaktionen (på vejne af Furesø Data it-servicecenter) anbefaler vi udover opdatering af din kode, at du anvender Furesø Datas robuste og populære sikkerhedsløsning FUDA Secure

Med FUDA Secure moniteres din computers tilstand – både hardware og software – således at fejl og angreb opdages før det er for sent. Derudover inkluderer FUDA Secure et af markedets absolut stærkeste Antivirus programmer. Du kan læse mere om FUDA Secure på vores website, som du finder her.h

Med FUDA Secure er din computer moniteret af vores professionelle it-sikkerhedsfolk og beskyttet af markedets stærkeste Antivirus løsning. Derudover sørger vi også for, at vedligeholde og opdatere din computer så du altid kan føle dig tryk med de nyeste sikkerhedsopdateringer.

Sker der fejl på din computer giver vores løsning øget indsigt i komplicerede fejl, som dermed ofte løses meget hurtigere end hvis vi ikke har indsigt i hvad der sker under motorhjelmen på din computer.

Mange fejl kan eksempelvis løses remote via fjernstyring af din computer, som du kan læse mere om her, men der kan også bookes hjemmebesøg til IT support og PC hjælp ligesom du kan indlevere din computer i vores værksted på Kirke Værløevej 18A, 3500 Værløse.

Previous articleSådan skifter du standardapps i Windows 10
Next articleDownload Google Picasa
Jonas Boutrup
Jonas Boutrup har over 10 års erfaring inden for it-branchen samt en kandidatgrad fra Copenhagen Business School i it-management and business economics (Cand.merc.it.). Til hverdag driver han it-virksomheden Furesø Data ApS. Jonas har stor erfaring med digitalisering af forretningsprocesser. Derudover arbejder han med fokus på at identificere og hjælpe virksomheder med øget udnyttelse af it-udstyr og it-systemer.