Hvilke krav skal du stille?

Er der snart studiestart eller har du bare brug for en ny god billig computer, så har du klikket det rette sted. Her i artiklen vil vi gennemgå de punkter du skal være opmærksom på når du kigger efter ny computer. Du har helt sikkert nogle krav selv – de fleste stille krav til følgende:

  1. Vægt
  2. Skærmstørrelse
  3. Ydeevne
  4. Design
  5. Pris
  6. Vores anbefaling

Vægt

Skal computeren bruges på dit studie eller på dit arbejde, så skal den transporteres frem og tilbage. Derfor er det vigtigt at den ikke er for tung. For ikke mange år tilbage vejede en computer snildt mellem 5-7 kg og det er altså ikke pengene værd når min river dankortet igennem terminalen nede hos kiropraktoren pga. rygskader.

Her er et godt forslag til en god studie- og arbejds computer som vejer under 2.5 kg. Vi har udvalgt tre forskellige priser, så der både er til dem med cash på lommen eller de som kun har lommeuld:

  1. Asus X552CL – En glimrende computer der vejer 2.4 kg. Med en Intel I5 processer er du sikret en fin ydeevne. Det eneste minus er at den ikke har SSD (harddisk/lagring). Men er du fancy kan du få sådan en monteret inkl. SDD for under ca. 1500 kr. afhængig af SSDens størrelse, hos et it-servicecenter. Så har du en maskine der kører problemfrit og super hurtigt de næste mange år. Computeren koster ca. 4000 kr. og kan købes her.

Så faktum er – vælg en let computer hvis du skal transportere den rundt. En let computer vejer ud fra vores definition maksimalt 2.5 kg.

Skal du kun bruge den i dit hjem gør vægten ingen skade, så her er det krav til design, funktionalitet og ydelse der er afgørende.

Skærmstørrelse

Når du vælger en god billig computer eller bare en computer i al almindelighed, er det vigtigt at skærmens størrelse er god, og opløsningen passer til skærmens størrelse. Skærmstørrelsen skal helst være over 13 tommer men ikke mere end 15 tommer. Hvis skærmen er under 13 tommer, kan det nemt blive svært, at få overblik det man laver på skærmen. Hvis skærmen er over 15 tommer bliver computeren også større og ikke nær så fleksibel og kan det kan være svært at få den ned i en skole taske.

Vi på IT-magasinet foreslår denne her Lenovo IdeaPad U330 Touch da maskinen har en 13 tommer skærm og vejer 1,7 kg. Ydremere har den en CoreI5 processer som er en glimrende til studiebrug. sidst men ikke mindst har den en SSD disk på 128 GB, så der er massere af plads til at gemme sine dokumenter, film og fotos. Denne Lenovo er en god billige computer der kan erhverves for ca 5.400 kr og kan købes her.

Ydeevne

Når vi snakker ydeevne er det som regel ram, cpu og harddisk man som almindelig brugere har mulighed for at være opmærksom på. Har den 4 GB eller 8 GB, er det en Core i3, i5 eller måske en i7 cpu, eller noget tredje. Alt dette skal man selvfølgelig kigge efter, men den typiske flaskehals i en computer nu til dags er harddisken. Derfor anbefaler vi på IT-magasinet at man kigger efter en computer med en SSD disk i.

Som en god billig computer vil vi her på IT-magasinet anbefale en ASUS ZENBOOK PRIME UX31A. Denne computer er en meget lille, men har en høj ydeevne. Der er en Core i7 processer i, samt hele 4GB  ram og FuldHD (1920×1080) touch-skærm. Denne gode studiecomputer fås for ca 6.900 kr og kan købes her.

Design

Omkring design er det jo en individuel sag hvad der er pænt design. Apple har over de sidste mange år lavet alle deres Mac Books i et stykke aluminium. Nogle synes dette er pænt andre kan ikke så godt lide det. Vi på IT-Magasinet kan godt lide dette enkle design og anbefaler denne her Mac Book Pro Retina. Denne her computer er dog ikke så billig men den er til gengæld virkelig god samt har et flot design. Hvad angår ydeevne, skærmstørrelse og vægt er den en topklasse computer. man kan få den for 10.100 kr. og den kan købes her.

Pris

For den prisbeviste bruger har vi fundet en computer som bare er billig. Det er en en Compaq 15-s000so på 15 tomme. Den yderlige hardware er på ingen måde toppen af poppen. Denne computer fås dog til den nette sum af 2.222 kr. og kan købes her.

Vores anbefaling

Her på IT-magasinet anbefaler vi at man køber denne her Lenovo ThinkPad Edge E530c3366 Dette skyldes at dens hardware er super god samt prisen er i bund. Af specifikationer har den Core i7 og 4 gb ram. Den eneste ulempe er at den har en normal harddisk. Denne vil som nævnt tidligere være flaske halsen for en computer uden SSD. Derfor anbefaler vi på IT-magasinet at man skifter denne harddisk ud. Dette kan du selv gøre eller få hjælp i dit lokale it-servicecenter.

Computeren kan købes her for 4350 kr.Opgraderingen i et it-servicecenter koster omkring 1500 kr. afhængig af SSDens (harddiskens) størrelse.

Previous articleSkærmopløsning på MacBook Pro Retina
Next articleMicrosoft OneNote
Jonas Boutrup har over 10 års erfaring inden for it-branchen samt en kandidatgrad fra Copenhagen Business School i it-management and business economics (Cand.merc.it.). Til hverdag driver han it-virksomheden Furesø Data ApS. Jonas har stor erfaring med digitalisering af forretningsprocesser. Derudover arbejder han med fokus på at identificere og hjælpe virksomheder med øget udnyttelse af it-udstyr og it-systemer.