Jeg har personlig benyttet mig af OneNote i snart 4 år. Jeg bruger det til studienoter og kan kun dele min begejstring om systemet. I denne artikel vil jeg gennemgå alle de fantastiske funktionaliteter du kan finde i OneNote.

Microsoft OneNote kan benyttes uanset om du bruger MAC eller PC. Til MAC er der dog visse begrænsninger. Det vender vi tilbage til om lidt.

Fleksibel noteskrivning

En af de første ting der slog mig da jeg begyndte, at bruge OneNote er muligheden for nemt at indsætte nye tekstfelter på din note sider. Når jeg tager noter er det vigtig at jeg kan arbejde med tekstens placering på en fleksibel måde. Dette er simpelt og nemt i OneDrive. På nedenstående billede kan du se en illustration af denne funktion.

one-note-001

 

Sikkerhedskopi

OneNote til Windows tilbyder tre forskellige lokationer til sikkerhedskopi af noter. Den første lokation er computerens lokale harddisk. Den anden er OneDrive. OneDrive er Microsofts cloud storage tjeneste, som følger med til deres gratis mailtjeneste Outlook.dk (tidligere hotmail).

Du kan downloade OneDrive til Windows 7 og 8 her:

Download OneDrive til Windows

Du kan downloade OneDrive til Mac her:

Download OneDrive til Mac

Den tredje lokation bestemmer du selv. Her vil jeg anbefale Dropbox eller Google Drev. Du skal have en Google konto før du starter Google Drev

Du kan downloade Dropbox til Windows og Mac her:

Download Dropbox til Windows og Mac

Du kan downloade Google Drev til Windows og Mac her:

Download Google Drev til Windows og Mac

I Microsoft OneNote kan du oprette Notesbøger med faner og underliggende sider. Ligesom du ville organisere en klassisk notesbog. Det er super nemt og rigtig smart. Import af billede og tekst er super enkelt. Det fungerer ved “Drop And Drag”. Du kopiere f.eks. noget tekst fra internettet eller et PowerPoint show og vælger sæt ind. Du kan også trække et billede direkte ind fra skrivebordet, din browser og øvrige programmer.

Her har jeg trukket billede direkte fra browseren og ind Microsoft OneNote til Mac.

Screenshot 2014-05-23 10.01.24

Microsoft OneNote findes både i en udgave til Windows, Windows Phone, Mac, iPad og iPhone. Microsoft OneNote er gratis er hente og bruge på alle tilgængelige enheder.

OneNote fungerer overraskende godt på alle platforme og Microsoft har virkelig formået at få de funktioner med som man har brug for som det vigtigste. Især på smartphone applikationerne, men også applikationerne til iPad er vældig godt tilpasset.

Du kan hente de fire udgaver af Microsoft OneNote her:

Download Microsoft OneNote til Windows Download Microsoft OneNote fra Windows Store Download Microsoft OneNote til Windows Phone Download Microsoft OneNote til Mac Download Microsoft OneNote til iPad Download Microsoft OneNote til iPhone Download Microsoft OneNote til Android

Har du tekniske problemer eller brug for hjælp til Microsoft OneNote kan du få support her.