Med tiden bliver din computer langsom, dette afhjælpes med en hastighedsoptimering. En langsom computer skyldes oftest unødige logfiler, programmer og opstartselementer. Opstartselementer findes både i Windows og din browser i for af plugins (også kaldet udvidelser). Ved at ryddet op i elementer der aktiveres når dit styresystem starter eller når du åbner din browser, kan hastigheden øges betydeligt. For hvert program computeren skal starte og holde aktivt i baggrunden øges forbruget af CPU og RAM betydeligt.

Hastighedsoptimering af langsom computer

Det er derfor en rigtig fornuftig løsning at gennemgå opstartselementer fra tid til anden. Ud over opstartselemter kan det hjælpe at afinstallerer ubenyttede programmmer samt slette filer du ikke længere har brug for. I en effektiv hastighedsoptimering er oprydning i log og system filer også et must. Til oprydning af filer findes i stort udvalg af programmer. Vær forsigtig når du anvender oprydningsprogrammer, da et enkelt flueben i den forkerte afkrydningsboks kan resulterer i et ubrugeligt system.

Er din computer blevet langsom bør du tage kontakt til dit lokale it-servicecenter, der kan kontaktes på telefon 60 70 20 16 eller ved at trykke her.